Hovězí bourguignon
Recept pro 4 osoby:
Ingredience:
Recept pro 4 osoby:
Ingredience:
Hovězí loupaná plec 1000g
Kvalitní červené víno 3l
Rajčatový protlak 50g
Olej
Hladká mouka
Cibule 2ks
Mrkev 3ks
Celer 1ks
Bobkový list
Nové koření
Tymián
Pepř celý
Sůl
Ingredience na vložku:
Žampiony 500g
Šalotka 3ks
Olivový olej
Sůl
Postup přípravy bourguignon:
Hovězí maso nakrájíme na vetší kusy a osolíme. V hrnci na oleji dozlatova orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer společně s nakrájenou cibulí, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a celým pepřem. Přidáme rajčatový protlak, cukr a pokrájené maso. Restujeme dokud cukr nezačne karamelizovat, zalijeme červeným vínem a necháme dusit do měkka. Poté lehce zahustíme domácí jíškou, důkladně povaříme a dochutíme dle chuti solí, pepřem a cukrem.
Postup přípravy vložky:
Žampiony pokrájíme na čtvrtky a vložíme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme a přidáme lehce pokrájenou šalotku. Dochutíme solí.
Hotovou vložku vkládáme na hotový pokrm při servírování. Podáváme se zjemněným šťouchaným bramborem.