Hovězí bourguignon

Recept pro 4 osoby:

Ingredience:                                                   

Recept pro 4 osoby:

Ingredience:                                                   

Hovězí loupaná plec 1000g

Kvalitní červené víno 3l

Rajčatový protlak 50g

Olej

Hladká mouka

Cibule 2ks

Mrkev 3ks

Celer 1ks

Bobkový list

Nové koření

Tymián

Pepř celý

Sůl

 

Ingredience na vložku:

Žampiony 500g

Šalotka 3ks

Olivový olej

Sůl

 

Postup přípravy bourguignon:

Hovězí maso nakrájíme na vetší kusy a osolíme. V hrnci na oleji dozlatova orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev a celer společně s nakrájenou cibulí, bobkovým listem, novým kořením, tymiánem a celým pepřem. Přidáme rajčatový protlak, cukr a pokrájené maso. Restujeme dokud cukr nezačne karamelizovat, zalijeme červeným vínem a necháme dusit do měkka. Poté lehce zahustíme domácí jíškou, důkladně povaříme a dochutíme dle chuti solí, pepřem a cukrem.

 

 

Postup přípravy vložky:

Žampiony pokrájíme na čtvrtky a vložíme do pánve s rozpáleným olejem, krátce orestujeme a přidáme lehce pokrájenou šalotku. Dochutíme solí.

 

Hotovou vložku vkládáme na hotový pokrm při servírování. Podáváme se zjemněným šťouchaným bramborem.